Σωστή εφαρμογή του σεξ

στις

Ο Θεός έφτιαξε το σεξ ως ένα καλό και απολαυστικό κομμάτι της ζωής μας. Εκείνος το δημιούργησε και δεν είναι αντίθετος με αυτό. Σχεδίασε το δώρo του σεξ ώστε να το απολαύσει ο άνθρωπος μέσα στο γάμο. Είναι πολύ όμορφο να απολαμβάνουν το σεξ δύο άνθρωποι που είναι αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο και ενωμένοι με τα δεσμά του γάμου.

Το σεξ δεν είναι αμαρτία, δεν είναι κακό ή βρώμικο. Υπάρχει όμως η κακή εφαρμογή του σεξ όταν γίνεται έξω από τα πλαίσια της αληθινής αγάπης και της δέσμευσης του γάμου. Όταν δύο άνθρωποι παραποιούν το σεξ, τότε είναι αμαρτία και μπορεί να ονομαστεί απιστία, μοιχεία, πορνεία κλπ.

Η αποτυχία των περισσότερων γάμων σήμερα αποδεικνύει ότι οι προγαμιαίες σχέσεις και η αλλαγή πολλών συντρόφων δεν προσφέρει καμία εγγύηση για μιά μελλοντική ευλογημένη ζωή ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν ο ένας για τον άλλο.

Η εγκράτεια στα σημαντικά χρόνια της εφηβείας και μέχρι την ώρα του γάμου σε προστατεύει από:

  1. Αρρώστιες που μεταδίδονται από τις ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις. Περίπου 50 αφροδισιακά νοσήματα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο σώμα σου.
  2. Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη στην τόσο ευαίσθητη ηλικία της εφηβίας. Είναι πολύ επώδυνο να εμπειριστείς μια έκτρωση για να αποφύγεις τη γέννα. Μένουν πληγές στην ψυχή και στο σώμα και ένας αρνητικός συναισθηματικός κόσμος μέσα σου
  3. Μια άσχημη εμπειρία με το άλλο φύλο θα σου αφήσει συναισθήματα έλειψης εμπιστοσύνης. Σήμερα δεν υπάρχει πιστότητα ανάμεσα στα ζευγάρια, ο έρωτας είναι ευκαιριακός και όλα γίνονται μέσα στο ψέμα. Ψεύτικα συναισθήματα, ψεύτικα λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις …και ένα καθόλου ευχάριστο τέλος
  4. Οι απερίσκεπτες εμπειρίες με μοναδικό στόχο την ηδονή θα είναι «αχώριστα μαζί σου» σε κάθε προσπάθεια που θα κάνεις στο μέλλον με ένα πρόσωπο που θεωρείς πιο σοβαρό από προηγούμενα. Λάθος θεμέλια…, λανθασμένες συνήθειες…, περιστασιακός τρόπος ζωής. Αποτελέσματα… καινούρια αποτυχία, καινούρια απογοήτευση
  5. Αν καταφέρεις (!) και βρεις αυτό το ιδιαίτερο πρόσωπο και φτάσεις στο γάμο, τα λάθος θεμέλια θα σε οδηγήσουν σε απιστία, με αποτέλεσμα καταστροφής της ελπίδας για ένα όμορφο αύριο. 
  6. Κάποια στιγμή θα νιώσεις πολύ μοναξιά, όμως ο Θεός δε σε έπλασε για να ζεις μόνος ή μόνη σου. Όλοι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο.

Δυστυχώς πολές φορές χρειάζεται να περάσουν μερικά χρόνια, αλλά τότε θα είναι αργά. Όλα έχουν επιτυχία αν δώσουμε προσοχή στο ΞΕΚΙΝΗΜΑ!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *