Ήρθε για να μείνει

στις

Λίγο πριν την ηλικία της εφηβίας μου άρχισαν να χτίζονται σε Αθήνα και προάστια πολυκατοικίες που φύτρωναν σαν μανιτάρια. Τότε εκείνοι που είχαν καλή οικονομική κατάσταση αγόραζαν τα περίφημα για την εποχή εκείνη «ΡΕΤΙΡΕ». Διαμερίσματα στον πιο ψηλό όροφο με τεράστιες βεράντες, θέα και πολυτέλεια.

Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι ένας πλούσιος, η ένας αρκετά ευκατάστατος άνθρωπος να γίνει φίλο με ένα φτωχό κατώτερης τάξης άνθρωπο…? Για να γίνει αυτό πρέπει το «ΡΕΤΙΡΕ» να κατέβει στο «ΥΠΟΓΕΙΟ». Αυτή είναι η εικόνα των Χριστουγέννων μεταξύ Θεού και ανθρώπου…

Ο Θεός κατέβηκε χαμηλά, πολύ χαμηλά και άφησε την δόξα Του. Έγινε σαν και εμάς, άνθρωπος για χάρη μας. Έγινε κατώτερος ακόμα και από τους αγγέλους, γιατί είχε σαν σκοπό την δική μας σωτηρία. Να μας ελευθερώσε από τον φόβο του θανάτου και απο τον ίδιο τον θάνατο.

Ήρθε όχι μόνο για να μας επισκεφτεί αλλά για να μείνει. Ήρθε για να μας βοηθήσει στους πειρασμούς και στις δυσκολίες μας. Για αυτό έγινε άνθρωπος, για να περάσει αυτά που και εμείς περνάμε ώστε να δείχνει κατανόηση και να μας σπλαχνίζεται.

Αρκετές μέρες πριν τα Χριστούγεννα έχουμε την ευκαιρία να σκεφτούμε διαφορετικά φέτος.

Για τους περισσότερους ανθρώπους τα Χριστούγεννα είναι απλά μια γιορτή, είναι μια «επίσκεψη»… Λίγοι, ελάχιστοι δίνουν σημασία στην ουσία…

Άς μην χάσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πραγματικότητα των Χριστουγέννων για την ζωή μας.

Ο Ιησούς ας έρθει μέσα στην ζωή μας όχι σαν επισκέπτης. Άς του δώσουμε χώρο στην καρδιά μας για να μείνει μέσα μας.

Άλλωστε για αυτό ήρθε για να μείνει, να γίνει φίλος μας, να βρίσκεται μαζί μας εδώ κάτω στα προβλήματα και στις ανάγκες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *