Γιατί να μην μεριμνάω, να μην ανησυχώ για την ζωή?

στις

Το σημερινό μάθημα θα σε βοηθήσει να γλιτώσεις από την ανασφάλεια, το φόβο, την καθημερινή ανησυχία και το άγχος, για να ζήσεις με ειρήνη στο μυαλό έχοντας εμπιστοσύνη στον Θεό που πάντοτε θα σε φροντίζει.

Κάποιος είπε: Κάθε βράδυ δίνω όλες τις ανησυχίες μου στον Θεό. Ούτως ή άλλως όλο το βράδυ θα είναι ξύπνιος! Ένας άλλος έγραψε το εξής: Η ανησυχία τι κάνει; Δεν αφαιρεί τα αυριανά προβλήματα, αλλά τη δύναμη της σημερινής μέρας.

Μη μεριμνάτε για τη ζωή σας, είπε ο Ιησούς σε ένα από τα πιο καταπληκτικά μαθήματα Του.
Μήπως λέγοντας αυτό, θέλει να ζούμε αδιάφορα; Φυσικά και όχι.

Τα λόγια αυτά του Ιησού σήμερα θα βάλουν καλά θεμέλια στη ζωή μας, για να μην αντιμετωπίζουμε τις καθημερινές καταστάσεις με αγωνία.

Μπορεί κάποιος να αλλάξει κάτι με το άγχος και την ανησυχία;
Όχι μόνο δεν μπορεί να αλλάξει κάτι αλλά ταλαιπωρεί το νου του και αγωνιά χωρίς αποτέλεσμα.
Γιατί όμως ένας νέος χρειάζεται να θεμελιώσει αυτή την αλήθεια μέσα του;

Αν συνηθίσω να προσπαθώ με το άγχος μου να αλλάξω διάφορα πράγματα, ή να πετύχω κάποια πράγματα, τότε θα αρχίσω να ελπίζω σε κάτι που δεν θα μπορεί να με στηρίξει.

Σήμερα πολλοί νέοι αγαπούν τα χρήματα και πιστεύουν πως αν αποκτήσουν πολλά χρήματα αυτό θα τους βοηθήσει να βρουν αληθινή ευτυχία. Ο Ιησούς στο Εδάφιο 24 είπε ότι ένας άνθρωπος ή τον Θεό θα έχει σαν κύριό του ή το χρήμα. Τα χρήματα είναι ακίνδυνα όταν μπορείς να τα χρησιμοποιείς αλλά να μην σε χρησιμοποιούν. Δηλαδή να μην γίνουμε δούλοι του χρήματος. Γιατί όμως μας προειδοποιεί για αυτό ο Ιησούς;

Γιατί, η εμπιστοσύνη μας θα είναι μόνο στο χρήμα και στα υλικά πράγματα. Δεν θα μάθουμε στη ζωή μας να εμπιστευόμαστε τον Θεό.

Θα σε κάνει στο μέλλον να αισθάνεσαι ασφάλεια, ένας καλός μισθός και όχι ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ.

Γιατί όμως χρειάζεται να μάθεις να εμπιστεύεσαι τον Θεό;
Αν μάθεις να εμπιστεύεσαι τον Θεό, Εκείνος ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψει.
Πάντοτε θα σου προσφέρει τη φροντίδα Του.
Αν δεν μάθεις να εμπιστεύεσαι τον Θεό η πίστη σου θα είναι περιορισμένη.
Δεν θα διαφέρεις σε τίποτα από τον κόσμο που δεν ακολουθεί τον Θεό.
Δεν θα μάθεις ποτέ ότι ο Θεός γνωρίζει την κάθε σου ανάγκη.
Ένας νέος πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται σωστά τη ζωή του.
Σήμερα ζούμε στις μέρες των υλικών πραγμάτων. Ζούμε στις μέρες που τα μάτια μας βλέπουν και επιθυμούν, θέλουν συνεχώς…!

Είναι πολύ επικίνδυνο να αφήνεις να σε κατευθύνουν τα μάτια σου.
Θα σε κάνουν δυστυχισμένο. Θα σε κάνουν ανικανοποίητο.
Ο λόγος του Θεού λέει πως το μάτι του ανθρώπου δεν χορταίνει ποτέ.
Θα αποκτήσεις την επικίνδυνη συνήθεια να συγκρίνεσαι με τους άλλους γιατί θα βλέπεις κάτι καλύτερο ή κάτι ομορφότερο σε εκείνους.

Έτσι σιγά-σιγά, θα γίνεις συλλέκτης θησαυρών στη γη. Δηλαδή η ευτυχία σου θα εξαρτάται από πράγματα που κινδυνεύουν από τον σκόρο, την σκουριά και τους κλέφτες. Θα έχεις μια φθαρτή χαρά, μια προσωρινή απόλαυση. Η αξία που ο Θεός σου δίνει αν τον εμπιστευθείς δεν φθείρεται. Κανείς δεν μπορεί να την μεταβάλει ούτε να τη κλέψει.

Μάθε από αυτήν την υπέροχη ηλικία να ζητάς σωστά και με προτεραιότητες τα πράγματα στη ζωή σου. Ο Ιησούς είπε να ζητάμε πρώτα τη βασιλεία του Θεού στη ζωή μας και το θέλημά Του.
Γιατί όμως χρειάζεται να το κάνουμε αυτό;

Εδώ ο Κύριος έδωσε μια υπόσχεση! Αν βάλουμε στο πιο ψηλό σκαλοπάτι της καρδιάς μας τον Θεό, οι ευλογίες Του υπόσχεται να μας ακολουθούν για πάντα! Ο Θεός είναι πιστός και κρατάει πάντοτε τις υποσχέσεις Του.

Εμπιστέψου τα πάντα σε Εκείνον! Εμπιστέψου το μέλλον σου, τη καριέρα σου, τις σπουδές σου, τα όνειρα σου, τις επιθυμίες σου, τα προβλήματά σου και τις επιλογές σου.

Καθώς θα Τον εμπιστεύεσαι Εκείνος θα κτίσει μέσα σου μια γερή και δυναμική προσωπικότητα. Αυτό μόνο κοντά Του μπορείς να το βρεις!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *