Γιατί να αγαπώ τόσο πολύ τον Θεό και τους ανθρώπους?

στις

Όταν σκέπτεσαι για την αγάπη, ο νους σου πηγαίνει στο πρότυπο της αγάπης, που είναι ο ΙΗΣΟΥΣ. Όταν κάποιος θέλει να μοιάσει στην τελειότητα του Ιησού, έχει μέσα του αγάπη από τον Θεό και δίνει από αυτή την αγάπη γύρω του.

Όταν σκέφτομαι για ανθρώπους που άγγιξαν ή αγγίζουν την τελειότητα,, έρχεται στο νου μου ένα πρόσωπο που πιστεύω ότι μοιάζει πολύ με τον Ιησού. Λέγεται Joni Eareckson Tada και πριν 42 χρόνια σε ηλικία 17 χρονών, έσπασε το σβέρκο της και βρίσκεται μέχρι σήμερα σε μια αναπηρική καρέκλα. Πριν 2 μέρες είχε επέτειοτου ατυχήματος αυτού, (βούτηξε σε ρηχά νερά 30 Ιουλίου 1967)και όπως συνηθίζει με την οικογένεια της κάθε χρόνο γιορτάζει, και μάλιστα η μητέρα της φτιάχνει ένα υπέροχο κέικ «ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ».

Περίεργο ακούγεται στ’ αυτιά μας… Γιορτάζει και κάνει επέτειο κάθε χρόνο επειδή έμεινε ανάπηρη?

Όχι βέβαια. Αλλά θυμάται και δοξάζει όπως λέει τον Θεό, γιατί την έσωσε και δεν πνίγηκε, ενώ σήμερα ο Κύριος τη χρησιμοποιεί παγκόσμια αγγίζοντας πολλούς ανθρώπους με παρόμοια δυσλειτουργικά προβλήματα.

Αυτή η αγάπη της για τον Θεό την οδηγεί στην τελειότητα. Ο μόνος τέλειος είναι ο Θεός. Ο Θεός είναι αγάπη.

Στο 5ο κεφάλαιο του Ματθαίου εδάφιο 48 ο Ιησούς μας καλεί να γίνουμε τέλειοι. Στα προηγούμενα λόγια Του εδάφιο 43-47, μίλησε για την αγάπη .Όχι μόνο την αγάπη προς τον Θεό αλλά και προς τους ανθρώπους. Και κατέληξε με την τελειότητα. Ο Θεός είναι αγάπη! Ο Θεός είναι τέλειος!

Αν εμείς μάθουμε να αγαπάμε θα αγγίξουμε την τελειότητα του Θεού. Και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Η βίβλος λέει πως η αγάπη για τους συνανθρώπους μας είναι εντολή του Ιησού. Εκείνος μας αγάπησε πρώτος, μας έδωσε αξία, μας συγχώρησε και πιστεύει σε ‘μας.

Γιατί να αγαπώ τον Θεό? Γιατί να αγαπώ τους ανθρώπους?

1) Γιατί έτσι θα μοιάσουμε στον Ιησού. Α’ Ιωάννου 3:1-2

2)Γιατί με την αγάπη αποδεικνύεται η αλλαγή και η αναγέννηση που το Άγιο Πνεύμα έχει κάνει στη ζωή μας. Α’ Ιωάννου 4:7

3)Γιατί αυτό φανερώνει ότι γνωρίζουμε τον Θεό. Α’ Ιωάννου 4:8

4)Γιατί το οφείλουμε. Α’ Ιωάννου 4:11

5)Γιατί η αγάπη ενώνει τους ανθρώπους. Α’ Ιωάννου 4:12

6)Γιατί η αγάπη διώχνει το φόβο. Α’ Ιωάννου 4:18

Αν λοιπόν θέλω να οδηγηθώ προς την τελειότητα, τότε πρέπει κάθε μέρα να μαθαίνω να αγαπώ. Και αυτή η αγάπη θα με οδηγήσει να αποδέχομαι τους άλλους όπως ο Ιησούς με αποδέχεται, να δίνω στους άλλους την αξία που ο Ιησούς μου έδωσε, να συγχωρώ τους άλλους όπως ο Ιησούς με συγχώρησε, να πιστεύω στους άλλους όπως ο Ιησούς πιστεύει σ’ εμένα.

Αυτός είναι το τέλειο πρότυπο για κάθε νέο παιδί —-> Ο ΙΗΣΟΥΣ.

Ας του μοιάσουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *