Στα χρόνια της νιότης που είναι τα καλύτερα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, είναι φανερό ότι δεν είναι εύκολο να περιμένει και να έχει υπομονή μια νέα κοπέλα ή ένα νεαρό αγόρι. Θέλει να κάνει δικό του εκείνο που του αρέσει, τη στιγμή που του αρέσει.

Ένας νεαρός, ο μικρότερος γιός ενός πατέρα με δύο παιδιά, κάποια στιγμή ζήτησε να γίνει δικό του το μερίδιο της περιουσίας που του αναλογούσε. Φυσικά δεν ήταν η σωστή χρονική περίοδος για να γίνει αυτό, αλλά ο πατέρας δεν το αρνήθηκε στο παιδί.

Σήμερα, από τα χρόνια της εφηβείας τα παιδιά θέλουν αυτό που τους αναλογεί. Ίσως εσύ να μην έχεις ζητήσει περιουσία ή χρήματα ή κάτι ιδιαίτερα πολύτιμο, αλλά η καρδιά σου ζητάει συνεχώς το "μερίδιο" που αναλογεί σε σένα.

Σκέφτηκες ποτέ ότι αν πάρεις εκείνο που σου ανήκει τη λάθος χρονική περίοδο, τη λάθος στιγμή, αυτό θα σε οδηγήσει σε μια ζωή απογοήτευσης? Είναι αλήθεια ότι αυτό ακριβώς έγινε με το παιδί που πριν λίγο ανέφερα, το αποτέλεσμα ήταν να γίνει δυστυχισμένος αντί για ευτυχισμένος.

Ο Θεός δεν σου αρνείται τα όμορφα πράγματα ή εκείνα που σου αρέσουν στα καλύτερα σου χρόνια επειδή θέλει να λυπηθείς. Ο Θεός θέλει να αποκτήσεις εκείνο που σου ανήκει την κατάλληλη στιγμή, γιατί μόνο και μόνο τότε θα ευλογηθείς και θα ευτυχίσεις!

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν όμορφα πράγματα που σου ανήκουν αλλά πρέπει να τα αποκτήσεις την κατάλληλη ώρα. Χρειάζεται να εμπιστευτείς τον Θεό και να έχεις υπομονή.

Η καρδιά σου τα επιθυμεί όλα γρήγορα, τώρα... Όμως αν αποκτήσεις αυτό που σου αναλογεί την λάθος στιγμή επειδή εσύ το έχεις διαλέξει, αυτό θα σε κάνει ανικανοποίητο και στερημένο από ευλογίες νέο.

Θέλεις μια κοπέλα, θέλεις αυτό το αγόρι, θέλεις το καλύτερο κινητό, το πιο γρήγορο κομπιούτερ, θέλεις διασκέδαση, χρήματα, ομορφιά, σώμα, παρέες, ταξίδια, ταχύτητα, μηχανές, άφθονο σεξ, ποτό, ξενύχτι, θέλεις τη κοπέλα του φίλου σου, το αγόρι της φίλης σου, θέλεις...θέλεις...θέλεις...θέλεις χωρίς τέλος.

Ο Θεός στα καλύτερα χρόνια της ζωής σου θέλει να γνωρίζεις ότι έχει για σένα ένα υπέροχο "μερίδιο" περιουσίας. Δηλαδή έχει πολλά να σου δώσει, αλλά όχι όπως τα θέλεις και όποτε εσύ τα θέλεις. Αν δεν θέλεις να χάσεις το υπέροχο μερίδιό σου τότε περίμενε με υπομονή την τέλεια ώρα Του Θεού! Δεν θα το μετανιώσεις ποτέ.