Συνήθως νέοι που θέλουν να πιστεύουν ότι είναι άθεοι ή νομίζουν ότι είναι άθεοι κάνουν τέτοιες ερωτήσεις. Όμως το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποδείξει ένας άθεος είναι τη προέλευση του κακού. Πώς ένας άθεος θα μπορέσει να στηρίξει την ταυτότητα του κακού?

Χωρίς την ύπαρξη του Θεού δεν υπάρχει "κακό" ή "καλό" στην κυριολεκτική σημασία τους. Αφού όμως υπάρχει αναμφισβήτητα το κακό γύρω μας, τότε σίγουρα υπάρχει και το καλό. Μάλιστα εμείς δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε ή να διακρίνουμε το κακό γιατί... δεν είμαστε καλοί. Ο Θεός είναι καλός και δημιούργησε το κόσμο τέλειο! Ακόμη και τον άνθρωπο τον δημιούργησε τέλειο. Ο Αδάμ ο πρώτος άνθρωπος απέτυχε με την ανυπακοή του και έχασε το υπέροχο που του χάρισε ο Δημιουργός.

Ο Λόγος του Θεού λέει ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε αμαρτωλοί. Η αμαρτωλή μας φύση, ο εγωισμός μας, η ανυπακοή προς τον Θεό μας οδηγούν στο κακό και στην αμαρτία.

Πώς λοιπόν εμείς που είμαστε αμαρτωλοί μπορούμε να κρίνουμε τον Θεό? Πώς μετά από κάποια μεγάλη τραγωδία σκεπτόμαστε ότι ο Θεός είναι υπεύθυνος γιατί θα μπορούσε να τη σταματήσει?

 

Ξεχνάμε ότι τους νόμους τους όρισε ο Δημιουργός και όχι το δημιούργημα, δηλαδή εμείς. Ξεχνάμε ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική του εικόνα και ομοίωση. Ο Θεός δεν δημιούργησε ρομπότ, ούτε πλάσματα χωρίς τη δυνατότητα επιλογής. Το ότι ο Θεός μας δημιούργησε όμοιους με εκείνον, σημαίνει ότι η ψυχή μας έχει τα δικά Του χαρακτηριστικά. Δηλαδή θέληση, συναισθήματα, νου, ελευθερία επιλογής και απόφασης.

Ίσως χρειάζεται να κοιτάξουμε τον εαυτό μας για το κάθε κακό που επικρατεί γύρω μας. Αντί να θεωρείς υπεύθυνο τον Θεό για τον άδικο χαμό ενός ή πολλών αθώων παιδιών, άρχισε να ανησυχείς για τη δική σου ζωή. Το "γιατί" δεν θα μπορεί να απαντηθεί πάντοτε. Τουλάχιστον κατά την διάρκεια της ζωής μας στη γη!

Ανησυχούμε για τα μικρά παιδιά, τα βάζουμε με τον Θεό και τον κατηγορούμε για κάθε τι κακό που συμβαίνει, ενώ την ίδια στιγμή εμείς είμαστε γεμάτοι αμαρτία και κινδυνεύουμε από στιγμή σε στιγμή να χάσουμε την Αιώνια Ζωή κοντά στον Θεό που υπόσχεται για εκείνους που θα Τον ακολουθήσουν. Γιατί τότε και μόνο τότε θα συναντηθούμε στον ουρανό με όλα τα μικρά παιδιά που έφυγαν από τη ζωή στη γη αυτή.

Ο Ιησούς είπε ότι πρέπει να γίνουμε σαν τα μικρά παιδιά αν θέλουμε να μπούμε στη βασιλεία των ουρανών.

ΚΥΡΙΕ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΡΔΙΑ!