Αυτό ακριβώς είναι που είπε ο Ιησούς σε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στο 5 κεφάλαιο του κατά Ματθαίον ευαγγέλιο.

Ο Ιησούς λοιπόν στο επαναστατικό αυτό μήνυμα είπε:

Ευτυχισμένοι όσοι αναγνωρίζουν ότι έχουν ανάγκη Τον Θεό στη ζωή τους.Ευτυχισμένοι Όσοι αναγνωρίζουν ότι χωρίς Τον Θεό είναι φτωχοί και για τον λόγο αυτό χρειάζονται την βοήθεια Του. Η αληθινή ευτυχία έχει θεμέλιο τη σχέση του νέου ανθρώπου με το Δημιουργό Του. Έχεις ζητήσει ποτέ τη βοήθεια Του Θεού? Έχεις καταλάβει σε ποιά σημεία της ζωής σου είσαι φτωχός? Το πρώτο βήμα για να μπεις στη βασιλεία Του Θεού είναι να αναγνωρίσεις την πνευματική σου φτώχεια, και να πλησιάσεις κοντά στον Ιησού.

Ευτυχισμένοι όσοι αναγνωρίζουν ότι είναι αμαρτωλοί κι έχουν ζητήσει τη συγχώρεση από το Θεό. Ίσως δεν το έχεις ακόμη καταλάβει αλλά η αμαρτία είναι ένα μεγάλο βάρος στη ζωή μας. Η καλύτερη ηλικία για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες σου είναι η νεότητα. Έίναι λάθος σαν νέος να πιστεύεις ότι έχεις χρόνο μπροστά σου. Έχω ακούσει νέους να μου λένε πως θα ακολουθήσουν τον δρόμο Του Θεού αργότερα... γιατί... είναι πολύ νέοι, όμως τα θεμέλια στη ζωή σου τώρα τα βάζεις. Είναι πολύ δύσκολο να ισιώσεις ένα δέντρο που από το φύτεμα άρχισε να γέρνει και δεν διορθώθηκε αμέσως. Είναι αδύνατο να είναι γέρο ένα οικοδόμημα αν τα θεμέλια του είναι λάθος. Στην ιατρική λένε ένα σοφό λόγο: είναι καλύτερη η πρόληψη από τη θεραπεία.

Ευτυχισμένοι όσοι αναγνωρίζουν ποιά είναι η αληθινή πηγή της δύναμης στη ζωή. Αυτή είναι η πραότητα, ο διαφορετικός τρόπος να συμπεριφέρεσαι στους γύρω σου. Ο Ιησούς ήταν το παράδειγμα της πραότητας και της καλοσύνης. Αν θέλεις οι άλλοι να σου συμπεριφέρονται όμορφα, ξεκίνησε σήμερα στη νεότητα σου και κάνε εκείνο που θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι.

Ευτυχισμένοι όσοι αναγνωρίζουν ότι ο Θεός μόνο μπορεί να δώσει ικανοποίηση στη ζωή τους. Σήμερα οι νέοι ψάχνουν για ευτυχία στην ομορφιά, στην ηδονή, στα ναρκωτικά, τα χρήματα, τη διασκέδαση αλλά ένα τεράστιο κενό υπάρχει μέσα τους. Θα γνωρίσεις τη σημαίνει αληθινή ευτυχία με διάρκεια, όταν βρεις το θέλημα Του Θεού και αρχίσεις να το εφαρμόζεις.

Ευτυχισμένοι όσοι δείχνουν ενδιαφέρον στους συνανθρώπους τους και βοηθούν εκείνους που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Θέλεις να ζήσεις μόνο για τον εαυτό σου? Τότε θα είσαι δυστυχισμένος και θα κάνεις και τους γύρω σου δυστυχισμένους. Ο Θεός όμως δεν σε έχει καλέσει για να ζήσεις για τον εαυτό σου μόνο, αλλά για να έχεις μια καρδιά που θα είναι έτοιμη να προσφέρει και να δίνει. Σήμερα στα νέα παιδία δεν υπάρχει αυτή η πνευματική αξία, τους αρέσει να παίρνουν και όχι να δίνουν. Το βλέπουμε στις σχέσεις τους, στις παρέες τους, στα λόγια τους, στη ζωή τους. Κάποια μέρα όταν θα σταθούμε μπροστά στο Θεό, Εκείνος θα μας ρωτήσει πώς συμπεριφερθήκαμε στους ανθρώπους.

Ευτυχισμένοι όσοι έχουν καθαρή καρδιά γιατί αυτοί θα δουν το πρόσωπο Του Θεού. Ο Θεός μιλάει σε εσένα και σε καλεί να ζήσεις στην αγνότητα που μόνο Εκείνος μπορεί να σου δώσει. 
Ευτυχία στην βρωμιά της αμαρτίας δεν υπάρχει. Εκεί μπορείς να βρεις μια προσωρινή απόλαυση με δυσάρεστες συνέπειες στο μέλλον. 
Δοκίμασε την καθαρότητα που σου προτείνει ο Ιησούς! 
Θέλεις να δεις Τον Θεό? 
Θα ρωτήσεις, μπορώ? Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο? Και βέβαια!!! 
Θα Τον βλέπεις στην ζωή σου , στην οικογένεια σου, στον προορισμό σου, στην αγάπη που θα δείχνεις και θα σου δείχνουν, θα Τον βλέπεις και θα Τον αισθάνεσαι συνεχώς! Και αν κρατήσεις την καθαρότητα της καρδιάς σου μέχρι το τέλος τότε θα Τον δεις πρόσωπο με πρόσωπο και θα ζήσεις κοντά Του Αιώνια. Αυτό είναι αληθινή ευτυχία!

Ευτυχισμένοι όσοι διαλέγουν να ζουν ειρηνικά γιατί τότε ο Θεός θα τους ονομάσει δικά Του παιδιά. Φυσικά δεν είναι πάντα εύκολο να έχεις ειρήνη με όλους τους ανθρώπους. Ο εγωισμός και η υπερηφάνεια είναι εμπόδια στις σχέσεις ειρήνης. Σίγουρα μας κοστίζει το τίμημα της ειρήνης, το εγώ μας πεθαίνει, η εξύψωση του εαυτού μας χάνεται, η υπομονή μας δοκιμάζεται, ο χαρακτήρας μας αλλάζει. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν κυριαρχούσε η ειρήνη αντί για το μίσος! Ας κάνουμε λοιπόν εμείς την διαφορά.

Ευτυχισμένοι όσοι αισθάνονται χαρά και αγαλλίαση όταν τους καταδιώκουν, τους κοροϊδεύουν, τους χλευάζουν, τους κακολογούν εξαιτίας της πίστης τους στον Θεό. 
Πολλές φορές οι νέοι αισθάνονται ντροπή για το πιστεύω τους. 
Αισθάνονται ντροπή όταν οι φίλοι τους ακούσουν ότι αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο Του Θεού. Φοβούνται την απόρριψη και την κριτική. 
Όμως όταν ζούσες και έκανες αμαρτωλά πράγματα γιατί δεν ντρεπόσουνα? 
Μη φοβάσαι! Ανάμεσα στους φίλους θα βρεις και παιδιά που θα χαρούν για την απόφαση σου και θα ακολουθήσουν Τον Ιησού και εκείνα μαζί σου. 
Άλλωστε οι αληθινοί σου φίλοι θα χαρούν για σένα. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να σκεφτείς αν είναι φίλοι σου η απλά παρεούλα σου... 
Για την απόφαση σου μην κρύψεις την πίστη σου, ο Θεός θα έχει πάντα για σένα 

A N T A M O I B H