Μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής σου είναι ποιούς φίλους θα διαλέξεις. Μια καλή φιλία μπορεί να οικοδομήσει την προσωπικότητα ενός νέου, μπορεί να τον βοηθήσει να εκπληρωθεί το σχέδιο του Θεού στη ζωή του και να τον προετοιμάσει για μια υγιή αντιμετώπιση των σχέσεών του στο μέλλον.

Αν όμως δεν προσέξει τις επιλογές του, θα συμβεί το αντίθετο ακριβώς, καταστροφή του προορισμού του και δυσκολία να εμπιστευτεί ανθρώπους γύρω του. Ένα νεαρό αγόρι ή κορίτσι εύκολα κάνει πρότυπα άλλα νέα παιδιά στην παρέα, στο σχολείο, στη διασκέδαση, στη δουλειά... παντού. Για το λόγο αυτό σοφά μας διδάσκει ο Λόγος του Θεού να προσέχουμε τις συναναστροφές μας.

Α' Κορινθίους 15:35

Η επιρροή μπορεί να είναι καλή η κακή. 7 κλειδιά που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις τους φίλους σου.

  • Αυτά που λένε αποδεικνύονται από τον τρόπο ζωής τους;
  • Σέβονται τις αρχές σου;
  • Είναι έτοιμοι να σου προσφέρουν από τον εαυτό τους; (χρόνο, βοήθεια, ενθάρρυνση, υποστήριξη)
  • Είναι η φιλία τους μια πρόκληση στη ζωή σου που θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος;
  • Σε οικοδομούν; Ή μήπως χάνεις το χρόνο σου μαζί τους;
  • Συμπεριφέρονται όμορφα στους άλλους;
  • Ενθαρρύνουν τον προορισμό σου;

Προσευχήσου σοβαρά πριν επιλέξεις φίλους!

Χρειάζεσαι δίπλα σου νέους που θα πιστεύουν σε σένα, ίσως περισσότερο απ' ότι πιστεύεις εσύ στον εαυτό σου. Θα είναι νέοι που δεν θα σε κάνουν ό,τι εκείνοι θέλουν, θα σε σέβονται, θα σε αγαπούν, θα χαίρονται όταν εκπληρώνεται το σχέδιο του Θεού στη ζωή σου.

Για το λόγο αυτό στο Youth Center δίνουμε μεγάλη προσοχή στην αξία της φιλίας. Δίνουμε μεγάλη σημασία στον κρίσιμο αυτό τομέα της ζωής ενός νέου. Με τη βοήθεια του Θεού μαθαίνουμε καθημερινά. Οι σχέσεις μας γίνονται καλύτερες και μάλιστα με διάρκεια!

Δύσκολο να βρεις ανάμεσα στους νέους καλούς φίλους. Παρέες βρίσκεις πολλές, φίλους όμως... δύσκολα, πολύ δύσκολα. Θα χαρούμε να σε κάνουμε φίλο η φίλη μας και πιστεύουμε ότι θα μάθουμε από σένα και εσύ από μας.

Σε περιμένουμε!