Τη στιγμή που γεννήθηκες και ήρθες στον κόσμο, ο Θεός χάρηκε με τη σκέψη της εκπλήρωσης του προορισμού που ήδη είχε ετοιμάσει για σένα.

Ο Θεός σε δημιούργησε για να ζήσεις για Εκείνον. Στην Αγία Γραφή αναφέρει ότι "όλα υπάρχουν από Αυτόν και μέσω Αυτού κι Αυτόν έχουν σκοπό τους."

Προς Ρωμαίους 11:36

Όλα έχουν δημιουργηθεί για τη δόξα του Θεού, ακόμη και εσύ!

Η δόξα του Θεού είναι η ευλογημένη φύση Του, η απέραντη δύναμή Του, η θαυμαστή Του Παρουσία. Μέσα από τη Δόξα Του φανερώνεται η μοναδική καλοσύνη Του μαζί με όλες τις θεϊκές και Άγιες ιδιότητές Του.

Αν κοιτάξεις γύρω σου στη φύση, θα δεις τη Δόξα του Θεού. Αν βρεθείς στη στιγμή της γέννας ενός παιδιού θα δεις τη Δόξα του Θεού. Αν κοιτάξεις το σύμπαν θα δεις τη Δόξα του Θεού.

Μου αρέσει να κρατάω ένα λουλούδι στα χέρια μου και να απολαμβάνω το σχήμα και τη τελειότητα των χρωμάτων του. Ποιός μπορεί να δημιουργήσει ένα αγριολούλουδο ή μια απλή, τόσο απλή, αλλά υπέροχη μαργαρίτα? Ποιός μπορεί από το μηδέν να δημιουργήσει αυτά τα λουλούδια που αν προσέξεις το συνδυασμό των χρωμάτων θα αρχίσεις να βλέπεις στην τελειότητα αυτή όλη την Δόξα Του Δημιουργού Θεού! Ο προορισμός ενός νέου είναι να γνωρίσει τη Δόξα του Θεού.

Και η καλύτερη φανέρωση της Δόξας του Θεού αποκαλύπτεται μέσω του Ιησού Χριστού. Αυτός είναι το φως του κόσμου που ακτινοβολεί το μεγαλείο του Θεού Πατέρα. Μόνο το φως του Ιησού στη ζωή σου θα φέρει τη φανέρωση του προορισμού που ο Κύριος έχει για σένα.

Στο επόμενο κεφάλαιο θα γνωρίσεις απαντήσεις σχετικά με λάθη και εμπόδια στο να βρεις το σκοπό και το θαυμαστό προορισμό του Θεού για τη ζωή σου.