1 Ποτέ μην αποφασίζεις όταν βρίσκεσαι κάτω από πίεση. Μη κάνεις την επιλογή σου όταν είσαι σε πειρασμό. Ζήτησε την βοήθεια του Θεού και περίμενε.
2 Σκέψου! Ξανά σκέψου.
Προσπάθησε να αξιολογήσεις σωστά πριν διαλέξεις. 
Θυμήσου πως υπάρχουν συνέπειες.
3 Πριν κάνεις την επιλογή προσευχήσου στον Κύριο. Αν δεν το έχεις κάνει ποτέ πριν από κάποια απόφαση σου ξεκίνησε τώρα. Ο Θεός θέλει το καλύτερο για τη ζωή σου. Εμπιστέψου Εκείνον. Σκέψου, θα άρεσε η επιλογή σου αυτή στον Θεό? Μήπως αρέσει μόνο σε εσένα? Μήπως αρέσει μόνο στους γύρω σου? Μήπως το σκέπτεσαι για να μην στεναχωρήσεις τη παρέα?
4 Μην αντιγράφεις όταν χρειάζεται να κάνεις τις επιλογές σου. Μην κλωνοποιείσαι. Δεν είσαι φωτοτυπία, είσαι πρωτότυπο. Είσαι μοναδικός, μοναδική. Είσαι προορισμένος για να γίνεις ηγέτης. Και οι ηγέτες είναι ασφαλείς με τις επιλογές που είναι δικές τους.
5 Πρέπει να μάθεις να λες όχι όταν πρέπει. Υπάρχει αρκετή αδυναμία στο να πει όχι ένας νέος όταν πιέζεται συναισθηματικά. Θα λέγαμε ότι το συναίσθημα (που είναι πολύ έντονο στη νεανική ηλικία) "εξαπατάει" την καρδιά του χωρίς να σκεφτεί σωστά.
6 Πριν αποφασίσεις μην σκεφτείς την απόλαυση της στιγμής. Μην κάνεις επιλογές για να περάσεις καλά τώρα, σήμερα. Πρέπει να βλέπεις το κάθετί στη ζωή σου όπως ο Θεός το βλέπει. Όχι επιφανειακά, όχι προσωρινά. Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσεις!

6 Βήματα που θα σώσουν τη ζωή σου!
6 Βήματα που θα σε προστατεύσουν!
6 Βήματα που θα θεμελιώσουν το αύριο για σένα!
6 Βήματα για να βαδίσεις σωστά και με ασφάλεια!