Όταν ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο του έδωσε ένα υπέροχο δώρο, ένα θαυμάσιο προνόμιο.

ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

Ο λόγος που ο Θεός έδωσε αυτή την ελευθερία στον άνθρωπο είναι επειδή ο άνθρωπος είναι δημιουργημένος κατα την εικόνα και την ομοίωση του Θεού. Ο Θεός επιλέγει και αποφασίζει σύμφωνα με τη βούληση του ελεύθερα. Με τον ίδιο τρόπο και ο άνθρωπος μπορεί να επιλέξει και να αποφασίσει ελεύθερα.

Η απόφαση αυτή του Θεού προήλθε από την καρδιά Του που ήθελε τον άνθρωπο με το δικαίωμα να αποφασίζει, να επιλέγει, να σκέπτεται, να αξιολογεί τα πάντα.

Δηλαδή ο Θεός δεν δημιούργησε "ρομποτάκια".

Δεν θα μπορούσε ποτέ αυτός ο Τέλειος Δημιουργός να εμπνευστεί κάτι χαμηλότερο από την Σοφία Του.

Πόσο εύκολο όμως είναι σήμερα τα νέα παιδιά να κάνουν σωστές επιλογές?

Πόσο επηρεάζει το μέλλον των νέων μια σωστή η λανθασμένη επιλογή?

Συνήθως τα παιδιά στην εφηβική ηλικία αλλά και αργότερα αν δεν υπάρχουν σωστά θεμέλια, αποφασίζουν γρήγορα κάτω από διάφορες πιέσεις.

Κάνουν επιλογές που είναι ιδιαίτερα σημαντικές χωρίς να προσέξουν, χωρίς να συμβουλευτούν τα κατάλληλα πρόσωπα, χωρίς να αξιολογήσουν σωστά.

Όμως όπως κάθε καλή επιλογή είναι ένα θεμέλιο ευλογίας για το μέλλον, έτσι και κάθε λανθασμένη έχει συνέπειες που πολλές φορές γίνονται καταστροφικές.

Άλλωστε πρέπει να γνωρίζεις ότι κάθε επιλογή δεν έχει την ίδια σημασία στη ζωή μας.

Είναι διαφορετικό να κάνεις λάθος σε ένα ρούχο που διάλεξες, από το να διαλέξεις ένα σύντροφο ή ένα φίλο που δεν σου ταιριάζει.

Αν κάποιες βιαστικές επιλογές σε οδήγησαν στο να αποκτήσεις κακές συνήθειες, δύσκολα θα μπορέσεις να απομακρυνθείς μετά.

Πρέπει να καταλάβεις πως το κάθετί στη ζωή μας καθημερινά, εξαρτάται από τις επιλογές που κάνουμε. Από το πρωί που ξεκινάει η μέρα μας μέχρι τη στιγμή που τελειώνει τι κάνουμε? Επιλογές φυσικά!

Τα επόμενα βήματα που θα διαβάσεις θα σε βοηθήσουν ώστε να κάνεις σωστές επιλογές για μια ζωή λαμπρή, ασφαλή με ένα ευτυχισμένο μέλλον.