Οκτώβριος 5

Σήμερα άρχισε η ζωή μου. Οι γονείς μου δεν το ξέρουν ακόμη. Είμαι τόσο μικρό όσο ο σπόρος ενός μήλου κι όμως υπάρχω και ζω. Είμαι κορίτσι, θα έχω ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια. Ήδη έχω σχηματισθεί. Ακόμη και το γεγονός ότι θα αγαπώ τα λουλούδια υπάρχει μέσα μου.

Οκτώβριος 19

Έχω μεγαλώσει λίγο, αλλά είμαι τόσο μικρή για να κάνω οτιδήποτε από μόνη μου. Η μητέρα μου κάνει τα πάντα για μένα. Και το παράξενο είναι ότι δεν ξέρει ότι με κρατάει κάτω από την καρδιά της και με βοηθάει, δηλαδή ότι με τρέφει με το αίμα της. Είναι τόσο καλή!

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι δεν είμαι ένα πραγματικό άτομο ακόμη, αλλά ότι μόνο η μητέρα μου έχει ζωή. Κι όμως! Όπως η μητέρα μου, έτσι και εγώ ζω.

Οκτώβριος 23

Το στόμα μου μόλις έχει αρχίσει να ανοίγει τώρα. Σκέψου, σ΄ ένα χρόνο περίπου θα αρχίσω να γελώ και αργότερα να μιλάω. Ξέρω...! Η πρώτη μου λέξη θα είναι... μαμά.

Οκτώβριος 28

Η καρδιά μου σήμερα άρχισε να χτυπά από μόνη της. Από τώρα και στο εξής θα χτυπά για το υπόλοιπο της ζωής μου, χωρίς να σταματήσει για να ξεκουραστεί καθόλου.

Νοέμβριος 2

Μεγαλώνω λίγο-λίγο κάθε μέρα.

Τα χέρια και τα πόδια μου αρχίζουν να σχηματίζονται. Θα πρέπει να περιμένω πολύ ακόμη μέχρι αυτά τα μικρά μου πόδια να υψωθούν στην αγκαλιά της μητέρας μου. Θα περάσει καιρός μέχρι τα μικρά μου χέρια να αρχίσουν να μαζεύουν λουλούδια και να αγκαλιάζουν τον μπαμπά μου.

Νοέμβριος 12

Μικρά δαχτυλάκια αρχίζουν να σχηματίζονται στα χέρια μου. Είναι αστείο πόσο μικρά είναι! Ανυπομονώ πότε θα έρθει η στιγμή να ανακατεύω τα μαλλιά της μητέρας μου με τα δάκτυλα μου.

Νοέμβριος 20

Σήμερα ο γιατρός είπε στη μητέρα μου ότι ζω, εδώ κάτω από την καρδιά της.

Αλήθεια πόσο χαρούμενη πρέπει να είναι!!!

Νοέμβριος 25

Φαντάζομαι ότι η μαμά και ο μπαμπάς μου σκέφτονται τι όνομα θα μου δώσουν.

Αλλά δεν ξέρουν ακόμη ότι είμαι ένα μικρό κοριτσάκι.

Μεγαλώνω όμως και ομορφαίνω!

Φαντάζομαι ότι η μητέρα μου θα ανυπομονεί.

Δεκέμβριος 10

Τα μαλλιά μου μεγαλώνουν! Είναι λεία, λαμπερά, φωτεινά! Αναρωτιέμαι τι χρώμα μαλλιά έχει η μανούλα μου....

Δεκέμβριος 13

Μόλις που μπορώ να διακρίνω, είναι σκοτάδι γύρω μου. Όταν η μητέρα μου με φέρει στο κόσμο θα δω το πρόσωπο της, θα δω την ομορφιά της. Αυτό θέλω περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Φαντάζομαι πόσο γλυκιά είναι!

Δεκέμβριος 24

Αναρωτιέμαι αν η μαμά μου νιώθει τους παλμούς της καρδιάς μου. Μερικά παιδιά έρχονται άρρωστα στον κόσμο αλλά τα ικανά χέρια κάποιου γιατρού τα βοηθούν και καλυτερεύουν. Εμένα όμως η καρδιά μου είναι δυνατή και όλο υγεία. Χτυπάει ρυθμικά τικ, τακ, τικ, τακ. Μαμά ξέρεις κάτι? Θα αποκτήσεις μια κορούλα δυνατή και γεμάτη αγάπη για σένα. Ανυπομονώ να σε δω και να με δεις!

Δεκέμβριος 28

....Σήμερα η μαμά μου με σκότωσε....